Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση από Θεσσαλονίκη

Βεργίνα

Βεργίνα μεταφορά και ξενάγηση από Θεσσαλονίκη

Η μεταφορά στην Βεργίνα θα ξεκινήσει από το σημείο της επιλογής σας στην Θεσσαλονίκη . Από το ξενοδοχείο ή όποιο άλλο σημείο της αρεσκείας σας  .

Η μεταφορά και η ξενάγηση στην Βεργίνα θα κρατήσει μισή ημέρα και η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι περίπου μία ώρα .

Το ταξί van minibus μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι 7άτομα σε πολύ οικονομικές τιμές  σε μία πολύ ευχάριστη διαδρομή. Όπου θα επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Καλέστε μας στο 6976676697 (δωρεάν κράτηση) .

Λίγα λόγια για την Βεργίνα

Στα νότια του ποταμού Αλιάκμονα, στη “γη των Μακεδόνων», όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο, στους πρόποδες των Πιερίων, το αρχαίο «Μακεδονικό Όρος», θέτει Αιγές, την πρώτη πόλη της Μακεδονίας, τη γη με πολλές αίγες ( “Αιγές “στα αρχαία ελληνικά σημαίνει« ερίφια »).
Αιγές ήταν μια πόλη που σχηματίζεται από διακριτά χωριά, ένα “ανοικτό” πολεοδομικό συγκρότημα έχει έναν κεντρικό πυρήνα και πολλαπλών οικισμών σε διάφορα μεγέθη ανάπτυξης γύρω από αυτό.

Αυτή η πολλαπλότητα εξηγεί τον πληθυντικό κατάληξη του ονόματός του (το δίφθογγο “ai”), όπως και στα ονόματα των άλλων αρχαίων πόλεων, π.χ. «Αθήναι», «Thibai” ή “Ferai», και αντικατοπτρίζει την αρχαία μοντέλο μιας κοινωνίας βασίζεται στην αριστοκρατική δομή των φυλών που έχουν ως σημείο αναφοράς και πόλος συνοχής, την βασιλική εξουσία.

Στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., Περδίκκας εγώ, μια δωρική από το Άργος, έναν απόγονο, σύμφωνα με την παράδοση, από την οικογένεια του Ηρακλή, έγινε βασιλιάς των Μακεδόνων.

Αιγές έγινε το λίκνο των Τημενιδών, η δυναστεία που θα κυβερνήσει Μακεδονίας για 3,5 αιώνες και θα δώσει στην ανθρωπότητα Φιλίππου Β ‘και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι ξεκίνησαν από Αιγές και άλλαξε την ιστορία της Ελλάδα και τον κόσμο.

Μια μισή μέρα ξενάγηση στη Βεργίνα (Αιγές), αναφέρονται ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Θα επισκεφθείτε τα λείψανα στο μνημειακό παλάτι του Βασιλείου της Μακεδονίας, πλούσια διακοσμημένα με ψηφιδωτά και ζωγραφισμένα γύψινα.

Και το νεκροταφείο με περισσότερα από 300 τύμβους, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα π.Χ.

Ένας από τους βασιλικούς τάφους ταυτίζεται με εκείνη του Φιλίππου Β ‘, ο οποίος κατέκτησε όλες τις ελληνικές πόλεις, ανοίγοντας το δρόμο για το γιο του Αλέξανδρο και την επέκταση του ελληνιστικού κόσμου. Είναι 1 ώρα απόσταση από τη Θεσσαλονίκη